«آندره دراگوش»، رئیس بخش تحقیقات شرکت بیتوایز، یادآور شده که بیتکوین بهطور تاریخی در دورههای قدرتگیری دلار عملکرد ضعیفتری داشته است؛ دورههایی که در آن نقدینگی جهانی با کاهش روبهرو شده است.
شاخص دلار آمریکا اخیراً افزایش یافته و مدلهای بیتوایز نشان میدهند که دلار اکنون مهمترین عامل تأثیرگذار بر عملکرد بیتکوین است.
سیاست پولی فدرال رزرو ایالات متحده نیز از دلار حمایت میکند و انتظارات برای کاهش نرخ بهره در سال ۲۰۲۴ را کاهش داده است. این شرایط محیطی را ایجاد کرده که برای بیتکوین مطلوبیت کمتری دارد.
تحولات جهانی مانند افزایش احتمالی نرخ بهره توسط بانک مرکزی ژاپن نیز میتواند فشار بیشتری بر بیتکوین وارد کند. با افزایش تورم در ژاپن و سیگنالهای بانک مرکزی این کشور مبنی بر اتخاذ سیاستهای پولی سختگیرانهتر، روند جهانی انقباض پولی میتواند صعود بیتکوین به ۱۰۰,۰۰۰ دلار را در کوتاهمدت دشوارتر کند.
تحلیلگران پیشنهاد میکنند که گرچه بیت کوین همچنان قدرتمند ظاهر شده، اما عملکرد آن در کوتاهمدت به چگونگی مدیریت نقدینگی توسط بانکهای مرکزی جهانی بستگی خواهد داشت. اگر دلار بیشتر تقویت شود و سایر بانکهای مرکزی جهانی نیز روند مشابهی را دنبال کنند، مسیر بیتکوین برای دستیابی به رکوردهای جدید ممکن است به تعویق بیفتد؛ چرا که سرمایهگذاران به سمت داراییهای سنتیتری که در محیط انقباض پولی ایمنتر تلقی میشوند، حرکت خواهند کرد.
تقویت شاخص دلار میتواند مانع صعود بیتکوین به ۱۰۰,۰۰۰ دلار شود